Fortsättning Stipendium

Såhär skrev mitt jobb om stipendieutdelningen: 
 
 
Idag uppmärksammades en av Sveriges teckenspråkstolkar med ett unikt stipendium– Monica Hermanssons stipendium. Utmärkelsen tilldelas en teckenspråks¬tolk som utfört alldeles särskilda insatser och utmanat sig själv. Årets stipendiat, Sveriges andra, är Pia Rönnmark Nygårds, som idag arbetar som tolk på Risbergska skolan i Örebro.

Pia Rönnmark Nygårds får stipendiet med motiveringen:

Stipendiatens förmåga att behärska två språk i kombination med att ha tillgång till bägge kulturer skapar en mäktig kraft. Denna talang som stipendiaten har utvecklat och den kraft som den utgör i vardagen, bemästras på ett mycket föredömligt sätt.
Med sin kvalitetsmedvetenhet tar stipendiaten fullt ansvar för tolkningen och samspelar och får stöd av kollegor på bästa sätt för att tolkanvändarna alltid ska känna förtroende och trygghet.
Att förmedla trygghet i den simultana tolksituationen och samtidigt våga sig på att göra saker som inte gjorts tidigare – kräver mod. Detta visar stipendiaten genom att vara entusiastisk inför nya utmaningar.
Stipendiaten har en förmåga att dela scenen med kollegor, lärare och andra offentliga personer genom att hela tiden ha sin egen roll klar för sig i kommunikationen.
Stipendiaten bygger broar mellan döva, personer med dövblindhet, hörselskadade och hörande som resulterar i att olika grupper i vårt samhälle får möjlighet att mötas och få kunskap om varandras språk och kulturer. Med sitt engagemang och sin uppmärksamhet ser hon behoven och möter dessa på ett ödmjukt sätt.